Izjava o omejitvi odgovornosti

Orodje Virgil, osnovano na tehnologijah OpenAI GPT-4 in velikih jezikovnih modelov, ki ga razvija IURALL d.o.o., je zasnovano za nudenje splošnih informacij v odgovor na uporabniška vprašanja. Virgil ne daje pravnih nasvetov, ne deluje kot odvetnik in ne ustvarja razmerja odvetnik-stranka. Informacije, ki jih zagotavlja Virgil, niso nadomestilo za nasvet odvetnika.

Virgil ni namenjen kot vir pravnih nasvetov ali nadomestilo za odvetnika. Uporabniki orodja Virgil se ne bi smeli zanašati na informacije, ki jih zagotavlja to orodje, za kakršne koli odločitve ali ukrepe. Natančnost, popolnost, ustreznost ali ažurnost informacij ni zagotovljena ali jamčena. Uporaba informacij na tem orodju ali materialov, povezanih s tem orodjem, je na lastno odgovornost.

Odgovori, ki jih generira Virgil, temeljijo na vnosih uporabnikov in so generirani z umetno inteligenco - le-te ne pripravlja in niti ne preverja človek. Tako odgovori morda ne odražajo najnovejših pravnih pravil, standardov ali razlag. Pravni nasveti morajo biti prilagojeni specifičnim okoliščinam vsakega primera, zakoni se nenehno spreminjajo; nič od tega, kar je navedeno tukaj, se ne sme uporabiti kot nadomestilo za nasvet odvetnika.

IURALL d.o.o. ne podpira ali priporoča nobenih specifičnih ukrepov, pravnih strategij ali drugih informacij, ki so lahko omenjene v orodju Virgil. Mnenja in stališča, ki jih izraža Virgil, ne predstavljajo nujno mnenj in stališč družbe IURALL d.o.o.

Z uporabo orodja Virgil razumete in se strinjate, da med vami in orodjem Virgil ali IURALL d.o.o. ne obstaja razmerje odvetnik-stranka. Ne bi smeli ukrepati ali se vzdržati ukrepanja na podlagi vsebin, ki jih generira Virgil, ne da bi poiskali ustrezen pravni ali drug strokovni nasvet o posebnih dejstvih in okoliščinah vašega edinstvenega primera. Zato IURALL d.o.o. vselej priporoča posvet pri odvetniku pred kakršnimkoli ukrepanjem.

IURALL je namreč spletna platforma, ki posameznikom in podjetjem omogoča hitrejše in lažje iskanje s pravom povezanih informacij. Nismo odvetniška pisarna, ne nudimo nobenih pravnih storitev, pravnih nasvetov, storitev pridobivanja strank za odvetnike ali oglaševanja odvetnikov in ne zagotavljamo ali ne sodelujemo v nobenem pravnem zastopanju.

Zato, če potrebujete pravni nasvet za svoj specifični problem, ali če je vaš specifični problem prekompleksen, da bi ga lahko obravnavalo orodje Virgil, se posvetujte z odvetnikom.

Z uporabo orodja Virgil razumete in se strinjate z zgoraj navedenim. Če se s tem ne strinjate, ne smete uporabljati orodja Virgil.