Virgil Iurall
Nazaj na vprašanja

Ločitev

Družinsko pravo
Vprašano pred 9 meseci
Lepo pozdravljeni, v zakoni sem 6 let,in imamo otroka starega 4 leta. 5 let sem psihično maltretirana od moža in tašče. Mož je skoz na strani mame. Pred 20 dneh mi je ob 23 uri prišla in napadla, kričala in povedala da moram ven čez 1 mesec iz stanovanja ( komaj sem otroka umirila) ključ mi vzela,in sem celo noč bila otklenjena. Mož ni želel nič narediti, in ne želi ven iz tega stanovanja, še mi govori da moram biti tiho, in ostati. Jaz sem prisiljena da moram iti, na socijalni sem že oddala obrazec, 21.6 bo razgovor. Jaz imam rok še 1 teden da grem iz stanovanja. Zanima me kaj se tiče otroka. Jaz ga bom vzela s sabo, ker itak mož ni sposoben ker dela 3 izmene v službi, in otrok rabi skrb za katero on ni pripravljen, ni imel 4 leta nobeno. Ali on mene lahko prijavi za ugrabitev otroka? Katere so moje pravice trenutno? Lepo prosim za nasvet ker ne vem kaj naj naredim. Hvala vnaprej.
Vprašano 26 maj 2022, 20:27
Aleksandra
Aleksandra

Komentarji na vprašanje

Komentarji služijo za dodatna pojasnila/vprašanja glede samega vprašanja.

V kolikor želite objaviti komentar, se je potrebno prijaviti oz. registrirati.

Št. odgovorov: 1

Na vprašanja lahko odgovarjajo samo pravniki, ki so bili preverjeni s strani Virgila.

0
Spoštovani,
 
1. glede na vašo situacije bi lahko napade vaše tašče prijavili policiji.
 
2. v kolikor razmišljate o ločitvi, morate s partnerjem (oz. sami) najprej opraviti razgovor na CSD.  
 
V kolikor ste s partnerjem sporazumni glede skrbništva, stikov, varstva in vzgoje nad otrokom, lahko pri sodišču vložite sporazum v obliki izvršljivega notarskega zapisa, v katerem se dogovorita o vseh potrebnih vprašanjih vezanih na premoženje in otroke.
 
 V kolikor takšnega sporazumna ni, lahko pri sodišču podate predlog za razvezo zakonske zveze in bo sodišče odločilo o o varstvu, vzgoji in preživljanju skupnih otrok ter o stikih.
 
 Pri podaji takšnega predloga lahko pri sodišču tudi predlagate začasno odredbo, kar pomeni, da se vam otrok začasno dodeli, preden sodišče odloči o vseh potrebnih vprašanjih.
 
 V vaši situaciji vam predlagamo, da se posvetujete z odvetnikom, ki je strokovnjak na področju družinskega prava. Takšen strokovnjak vam lahko v naslednjem koraku tudi pomaga pri pripravi ustreznih dokumentov in vas zastopa v ločitvenem postopku. Ponudbe strokovnjakov lahko za vas pridobi ekipa IURALL. Kontaktirajte nas tukaj: podpora@iurall.com 

Lep pozdrav!
Odgovorjeno 27 maj 2022, 9:50
Aleksandra
Kristjan Bezgovšek, mag. prava
Pravnik

Komentarji

V kolikor želite objaviti komentar, se je potrebno prijaviti oz. registrirati.