Virgil Iurall
Nazaj na vprašanja

napačno odložene smeti

Kazensko pravo
Vprašano pred 5 meseci
zdravo,

mestno redarstvo je slikalo napačno odložene smeti. velika kartonska škatla je bila odložena poleg zabojnika, ker je bil poln.
na veliki kartonski škatli je navedeno moje ime in naslov, ki pa se ujema z lokacijo zabojnikov (tuga vidmarja 2 in 4). uporabljena je bila moja kartica ugodnosti, zate je moje ime in stari naslov (tuga vidmarja 4). na priloženih slikah ni razvidno kdaj je bila narejena prva slika in kdaj druga, ker so na in ob škatli še dodatne smeti. prekršek je bil ugotovljen v torek 4.10., teden prej pa sem bil na bolniški, ki je veljala do petka 30.9. Kartico pa so uporabili starši.
v pouku je navedeno, da se nisem dolžan izpovedati zoper sebe ali svojih bližnjih.

hvala za pomoč
 
Vprašano 07 oktober 2022, 10:06
Rok
Rok

Komentarji na vprašanje

Komentarji služijo za dodatna pojasnila/vprašanja glede samega vprašanja.

Spoštovani, kaj je vaše vprašanje? Kaj vas zanima oz. na kaj vam lahko odgovorim?-Primož Rojac, LL.M. pred 5 meseci
tako piše: S storjeno kršitvijo odloka je bil storjen prekršek po 4.odstavku 55. člena Odloka o ravnanju s komunalnimi odpadki v Mestni občini Kranj, za katero je predpisana globa v višini 500,00€ za fizično osebo. naj bi bil storjen prekršek, ker sem svoje komunalne odpadke odložil na tla zraven zabojnikov za odpadke hvala za pomoč-Rok pred 5 meseci
Pozdravljeni, Zanima me kaj lahko storimo. Partner je dobil kazen, da naj bi odložil smeti poleg smetnjaka predvidena kazen 500€ po 4 odstavku 55 člena zakona o ravnanju z odpadki (MOK Kranj). Teh smeti ni odložil partner vendar njegov oče, vendar se je v smeteh nahajal račun ki je na partnerjevo ime. Sedaj je kazen dobil partner? Kaj se lahko stori da kazni ne bi plačali? Lp-Rok pred 5 meseci
V kolikor želite objaviti komentar, se je potrebno prijaviti oz. registrirati.

Št. odgovorov: 1

Na vprašanja lahko odgovarjajo samo pravniki, ki so bili preverjeni s strani Virgila.

0
Spoštovani,
 
Hvala za vaše pojasnilo.
 
Ne vem, kakšno listino ste prejeli. V kolikor ste prejeli obvestilo o prekršku, se morate odzvati v roku 5 dni in navesti, da niste vi tam odločili zmeti in da imajo tudi drugi družinski člani dostop do vaših predmetov in jih lahko odlagajo, vendar niste dolžni izpovedat zoper njih in ne veste kdo bi lahko bil.
 
Če pa imate že plačilni nalog, lahko zoper slednjega vložite pritožbo in navedete enako, t.j. da vi niste odložili smeti, da živite v skupnem gospodinjstvu, da različni družinski člani odvažajo in odlagajo smeti, da ne veste kdo od vaših članov družine je bil in tudi da niste zoper njih dolžni izpovedati.
 
V kolikor niste vešči, bi bilo priporočljivo, da odvetnik pripravi takšno pritožbo za vas pri čemer ocenjujem, da bi na trgu strošek znašal med 100 in 150 EUR + DDV.

V kolikor imate še kakšno vprašanje, ostajam na voljo.
 
S spoštovanjem,
Odgovorjeno 18 oktober 2022, 8:14
Rok
Primož Rojac, LL.M.
Pravnik

Komentarji

V kolikor želite objaviti komentar, se je potrebno prijaviti oz. registrirati.