Virgil Iurall
Nazaj na vprašanja

ponudba pred pogodbo o zaposlitvi

Delovno pravo
Vprašano pred 8 meseci
Pozdravljeni,
Po vseh razgovorih sem bil izbran za delovno mesto v Sloveniji, vendar je sedež podjetja v ZDA. Moti me le to da sem namesto pogodbe dobil v podpis ponudbo za zaposlitev v njihovem podjetju. Na ponudbi je navedeno delovno mesto, višina bruto plače, dodatki za prevoz in malico. V primeru da podpišem ponudbo se zavezujem da pozneje podpišem tudi ponujeno pogodbo. Če temu ne bo tako oz. če si kateroakoli stran premisli v tem času je dolžna plačat 5000€ kazni, za nespoštovanje podpisane ponudbe. Nikoli še nisem videl ne slišal kaj takega, da bi se podpisovala neka ponudba pred pogodbo. V omenjenen podjetju nisem zaposlen, tako da ne gre za odpoved stare in potem podpis nove pogodbe. Utemejujejo da rabijo kot dokaz da sem sprejel delovno mesto podpisano ponudbo poslat na sedež v ZDA. Ne razumem zakaj ne morejo poslat podpisano pogodbo z datumom pričetka dela pa je mir
Vprašano 21 junij 2022, 13:44
Uroš
Uroš

Komentarji na vprašanje

Komentarji služijo za dodatna pojasnila/vprašanja glede samega vprašanja.

V kolikor želite objaviti komentar, se je potrebno prijaviti oz. registrirati.

Št. odgovorov: 1

Na vprašanja lahko odgovarjajo samo pravniki, ki so bili preverjeni s strani Virgila.

0
Spoštovani,
gre za predpogodbo, ki jo pozna tudi naše pravo (Obligacijski zakonik v 33. členu) in gre za povsem normalen pravni posel, zato je vaša skrb odveč.

Namen je predpogodbe je, da se stranki zavežeta, da bosta v prihodnje sklenili pogodbo, poleg tega pa s pogodbeno kaznijo (v primeru, da pogodba ne bo sklenjena) utrdita obveznost.

Lep pozdrav.
Odgovorjeno 21 junij 2022, 13:52
Uroš
Katarina Filipčič
Sodniški pripravnik

Komentarji

V kolikor želite objaviti komentar, se je potrebno prijaviti oz. registrirati.