Virgil Iurall
Nazaj na vprašanja

Šola

Upravno pravo
Vprašano pred 6 meseci
Moj otrok bo v šolskem letu 2022/23 obiskoval 6. razred osnovne šole. Na šoli, kateri je vpisan, v šestem razredu med seboj premešajo učence, ker se pridružijo tudi učenci iz podružnične šole.  Dodeljen je bil v razred, v kateremu nima nikogar od sošolcev s katerimi se je dobro razumel, sedaj se je moj otrok zaprl vase, samo razmišlja, si ne želi v šolo, motivacija mu pada, kljub temu, da je odličen in vzoren učenec, imel je interes za šolo, sedaj pa si v šolo sploh ne želi več. Naj povem še, da je v tem razredu tudi učenec, ki pa ne daje dobrega vpliva na mojega otroka, je vsiljiv  do mojega sina, kar pa mojemu sinu ni všeč. Na šolo, ki jo obiskuje sem pisala, predstavila problem, bila sem tudi na pogovoru, vendar sem začutila, da me ne želijo poslušati.... svojega sina bi prestavila v drugi oddelek, kjer se bo bolje počutil, ampak od šole nisem dobila pravega odgovora oziroma dobili smo samo prepričevanja s strani šole, da tako pač je... 
Kaj storiti? Vem da se sin ne bo počutil dobro v razredu, ob sebi si želi imeti nekoga, ki mu zaupa, s katerim se res odlično razume, sin na šoli ne povzroča nobenih težav.  
Prosim za nasvet, kako še lahko apeliram na šolo, kaj se da storiti, da šola pristane na to, da se mojega sina prestavi v drugi oddelek, se pred začetkom novega šolskega leta.
Hvala in lep pozdrav.
Vprašano 28 avgust 2022, 11:18
Maja
Maja

Komentarji na vprašanje

Komentarji služijo za dodatna pojasnila/vprašanja glede samega vprašanja.

V kolikor želite objaviti komentar, se je potrebno prijaviti oz. registrirati.

Št. odgovorov: 1

Na vprašanja lahko odgovarjajo samo pravniki, ki so bili preverjeni s strani Virgila.

0
Spoštovani,

predlagamo vam, da zadevo predstavite vodstvu šole in z njimi poskušate doseči sporazum glede premestitve. Zadeve, ki jih opisujete po vsej verjetnosti ureja tudi pravilnik šole, ki vam je lahko za oporo pri dogovarjanju. Menimo, da je odvetniško posredovanju tukaj zadnja možnost v kolikor vam ne bi uspelo doseči dogovora. Če boste potrebovali pomoč, vam lahko naša ekipa pridobi ponudbe odvetnikov. Pišite nam tukaj: team@iurall.com.

Lep pozdrav!
Odgovorjeno 30 avgust 2022, 11:48
Maja
Kristjan Bezgovšek, mag. prava
Pravnik

Komentarji

V kolikor želite objaviti komentar, se je potrebno prijaviti oz. registrirati.