Virgil Iurall

Imate pravno vprašanje?

Presoja vašega pravnega položaja

Vprašajte Virgila

Pravna vprašanja

Gospodarsko pravo
6

Stecaj podjetja (doo)

Kdo odgovarja oz. nosi posledice v primeru, ce gre podjetje v stecaj? Direktor ali lastnik podjetja? Ali lahko lastnik podjetja nad katerim je sprozen postopek stecaja odpre s.p. z enako dejavnostjo? 
Gospodarsko pravo
lucija vprašal pred 7 meseci
2

Obvezno zavarovanje iz naslova družbeništva

V katerih primerih je družbenik in direktor podjetja dolžan plačati obvezno zavarovanje iz naslova družbeništva in v katerih primerih ni dolžan?
Gospodarsko pravo
Viktorija vprašal pred 7 meseci
4

Izsiljevanje z grožnjo povzročitve finančne škode

Pozdravljeni!Imam primer, ko mi je partner oz. družbenik v skupnem podjetju ni dal pristanka za mojo zamenjavo oz. odstop z mesta direktorja oz. je hotel to doseči z izsiljevanjem - pod pogojem , da mu plačam znesek v višini 1.500 EUR. Ker na izsiljevanje nisem pristal, se nisem mogel prijaviti na zavodu za zaposlovanje oz. sem to lahko storil šele po 6 tednih, ko sem zadevo z mojo zamenjavo z mesta direktorja uredil po redni pravni poti. Zaradi tega sem bil za 6 tednov brez prihodkov oz. "brez statusa". Je taka namerna povzročitev finančne škode pravno utemeljena za tožbo za povrnitev nastale škode. Menjava direktorja je možna takoj, če se strinjata oba družbenika. Ker to ni bilo možno, je bilo zreba sklicati redno skupščino - ob upoštevanju zakonitih rokov za sklic in izpeljavo skupšcine... Kljub pozivom, naj mi ne povzroča osebne škode, se na moje predloge ni odzival.
Gospodarsko pravo
Vili vprašal pred 9 meseci